Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Το μεγάλο φευγιό


Μαθητής πρώτος . 19,3 έτσι για πλάκα. Εξετάσεις πανελλήνιες . Εισέρχεται στην Ιατρική . Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 6ου έτους. Σπασίκλας?Ίσως. Ορκωμοσία τον Αύγουστο.
Συγγενής ψήνει τον ψιλικατζή στο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών να δεχθεί το πτυχίο του Γιατρού να βγει απο το FAX ,με το αζημίωτο βεβαία , με σκοπό να κατατεθεί πρώτο , ούτως ώστε να κερδίσει θέσεις έναντι των άλλων "ανταγωνιστών" που θα τον οδηγήσουν νωρίτερα στην απόκτηση της ειδικότητας.Όλα έγιναν κατά γράμμα . Ο δύστυχος γιατρός άρχισε πια να περιμένει και επειδή το να περιμένεις είναι ανιαρό και κουραστικό συνάμα, αποφάσισε να πάει φαντάρος για να τελειώνει και μ' αυτή την υποχρέωση. Πάει και ο στρατός , τι απλά το λέω, άρχισε πάλι να κάθεται και να περιμένει .Αλλά , είπαμε , το περίμενε είναι οδυνηρό και μη αντέχοντας τις οδύνες του περίμενε έφυγε, στο εξωτερικό.
Λένε ότι η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών.
Είναι μέγα ψέμα , η Ελλάδα έχει υποχρεώσει 650.000 επιστήμονες να εργάζονται στο εξωτερικό ,η ίδια δεν τους χρειάζεται.

3 σχόλια:

Attalanti είπε...

Ξέρω τι λες :(((

rvagos είπε...

Το "σλόγκαν" :"Πάντα εδώ και πάντα αλλού "να το κανείς, πάντα εδώ ,όπου και αν είσαι .Ρούφα τη ζωή μέχρι το μεδούλι .Η πατρίδα όπου και αν την κοιτάξεις σε πικραίνει.

φεγγαραγκαλιες είπε...

η ελλαδα ειναι μια χωρα που καταπινει τα παιδια της..κι οταν χορτασει πολυ,τα διωχνει..ναι;;ΝΑΙ..